All for Joomla All for Webmasters

11 svi. · Ana · No Comments

Na vrijeme potražite stručnu pomoć

Prva 2 do 3 mjeseca bebina života je period za postizanje smirenosti, pažnje i zainteresiranosti za svijet (S.Greenspan).
Dijete doživljava svijet oko sebe – slike, zvukove, mirise, dodire, okuse i kretnje koje ga okružuju.
Ponekad će ga ti doživljaji uzbuditi pa će te moći vidjeti kako mu se oči šire od uzbuđenja, ili će se jako truditi okrenuti glavicu dok pokušava vidjeti i čuti što se to tamo događa.
A isto tako, isti ti nabrojani senzorni podražaji iz okoline mogu dijete uznemiriti ili preplaviti i dovesti do plača. Npr. beba s jačom osjetljivošću na zvuk može čuti majčin glas, ali ga piskutavi ton glasa može uznemiriti.
Tijekom svakodnevnih aktivnosti (hranjenje, prematanje, kupanje, maženje) pratite bebine reakcije na vaše podražaje i podražaje iz okoline. Koji podražaji joj odgovaraju, a koji joj baš i ne pašu ili je možda rasplaču.
Zašto je to važno?
Sami počeci osjećaja sigurnosti vaše bebe u sigurnom okruženju ključni su za pravilan rast i razvoj mozga, jer upravo ta rana iskustva počinju uspostavljati važne neuronske veze u mozgu.
Kada potražiti stručnu pomoć?
Ukoliko uočite pojedine teškoće navedene na letku kod svoje bebe (bez obzira na dob djeteta), važno je da na vrijeme potražite stručnu pomoć i podršku.
Ana Šelaj, bacc.occup.therapy., SI pedagog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

UDRUGA “ČAROBAN PUT“

Inovativnim i modernim programima djelovanje usmjeravamo na djecu, a posebno na djecu s teškoćama u razvoju te njihove roditelje.

 

Želimo omogućiti pravilno usmjeravanje djetetovog razvoja od najranije dobi uz stručnu podršku.

DRUŠTVENE MREŽE

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS

Udruga za podršku i razvoj „Čaroban put“
Adresa: Vladimira Nazora 117a, 44320 Kutina
IBAN: HR2124020061100846151
E-mail: udruga.caroban.put.kt@gmail.com
Mob: 091 444 4631

: Facebook
: Instagram