All for Joomla All for Webmasters

Udruga za podršku i razvoj „Čaroban put“

Naša vizija je uravnoteženo pružanje nedostatnih/slabo razvijenih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

 

Inovativnim i modernim programima djelovanje usmjeravamo na djecu, a posebno na djecu s teškoćama u razvoju te njihove roditelje. Želimo omogućiti pravilno usmjeravanje djetetovog razvoja od najranije dobi uz stručnu podršku.

 

Kroz senzomotoričke aktivnosti, baby handling, elemente Brain Gym-a®, igru, glazbu, ples i kreativne aktivnosti, te uz poticajnu multisenzornu okolinu, potičemo cjelokupni razvoj djeteta, samostalnost u svakodnevnim aktivnostima i socijalizaciju. Također uz Baby Signs® radionice koristimo znakovni jezik za bebe koje potiču pozitivan emocionalni i intelektualni razvoj, a temelji se na Američkom znakovnom jeziku. Učinite komunikaciju s vašom bebom zabavnijom!

 

Bebe koriste znakove kako bi komunicirale o stvarima o kojima žele prije nego progovore. U trenutku kada se dječji umovi razvijaju ubrzano, umijeće komuniciranja jača dječje samopouzdanje i olakšava odnos s drugom djecom i odraslima. Rezultat svega je napredna emocionalna inteligencija i iznadprosječne komunikacijske vještine.

Djelovanjem stručnih osoba kroz različite aktivnosti želimo:

- promicati dobrobit sve male djece u Republici Hrvatskoj, a osobito one s biološkim i/ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj;
- pružati kvalitetne programe rane intervencije i re/habilitacije;
- skrb i savjetodavni rad s obitelji kao neodvojive od poticanja optimalnog razvoja djece;
- promicati interese inkluzije u društvenu zajednicu, razvitak i unapređenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te mladih s invaliditetom;
- pružiti pomoć i podršku osobama s invaliditetom.

OSNIVAČI

Ana Šelaj

radni terapeut

Nakon završetka preddiplomskog studija radne terapije na Zdravstvenom Veleučilištu odradila sam pripravnički staž u Općoj bolnici Vinkovci, tijekom kojega sam, između ostalog, imala priliku raditi neurorazvojnu terapiju prema Bobathu i Vojti s educiranim terapeutima iz tog područja.

U Udruzi za podršku i razvoj ``Čaroban put`` vodim individualne tretmane radne terapije, tretmane senzorne integracije, Programe rane stimulacije za bebe i djecu – Smart Play, te Baby Signs® radionice.

Svoja znanja i vještine usavršavam brojnim edukacijama i stručnim radionicama kao npr.: Radnoterapijska procjena igre sa specifičnim procjenama za bebe i djecu; terapija senzorne integracije u svakodnevnom životu; PECS; Strategije nošenja s autizmom temeljene na iskustvu; edukacija iz rane intervencije, timskog rada, razvojnih profila i primjene potpomognute komunikacije; radionica rane intervencije; Brain Gym ®101; Razvoj-Igra-funkcija; Uvod u Marte Meo® , Procjena kvalitete spontanih pokreta te je trenutno u edukaciji za SI pedagoga pod supervizijom.

U radu s djecom koristim pristup senzorne integracije, vodeći se činjenicom da se učenje događa u pozitivnom, poticajnom okruženju kroz aktivnosti koje su odabrane od strane djeteta i za dijete motivirajuće.

Majka sam dječaka od 2 godine, koji mi je glavni asistent i ``pokusni kunić``.

Vjekoslav Hanjilec

dipl.oec.

🙂

Martina Božičević

dr.med.

🙂

UDRUGA “ČAROBAN PUT“

Inovativnim i modernim programima djelovanje usmjeravamo na djecu, a posebno na djecu s teškoćama u razvoju te njihove roditelje.

 

Želimo omogućiti pravilno usmjeravanje djetetovog razvoja od najranije dobi uz stručnu podršku.

DRUŠTVENE MREŽE

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS

Udruga za podršku i razvoj „Čaroban put“
Adresa: Vladimira Nazora 117a, 44320 Kutina
IBAN: HR2124020061100846151
E-mail: udruga.caroban.put.kt@gmail.com
Mob: 091 444 4631

: Facebook
: Instagram