All for Joomla All for Webmasters

24 kol. · Ana · No Comments

Ležeća osmica – Brain Gym®

Kotrljanje kuglice po udubini osmice kod djeteta zahtjeva i razvija vještine koordinacije oko-ruka, prelaženje središnje linije tijela, vidno praćenje i koncentraciju (aktiviraju se obje moždane hemisfere), a upravo te vještine važne su za čitanje i pisanje.

 

Stoga se korištenje ove aktivnosti (koja je osnova za izvođenje Brain Gym® aktivnosti) preporučuje djeci predškolske dobi i djeci koja pohađaju prva tri razreda osnovne škole.

 

Posebno se preporučuje djeci s disleksijom, disgrafijom i dispraksijom, budući da djeca, razvojem vještina važnih za pismenost, lakše i učinkovitije kompenziraju svoje nedostatke, jačaju svoje primarne potencijale te se uravnoteženo razvijaju.

 

Multisenzorno iskustvo učenja, koje pruža drvena ležeća osmica, poboljšava motivaciju učenja i potiče razvoj samopouzdanja.

 

Također, Ležeća osmica i druge vježbe i pokreti iz Brain Gym-a®, pridonose usklađenom funkcioniranju svih područja mozga što dovodi do poboljšanja motoričke koordinacije, koncentracije, pažnje i pamćenja, školskih vještina (pisanja, čitanja, matematičkih i jezičnih vještina), organizacijskih vještina, logičkog mišljenja i razumijevanja, emocionalne ravnoteže te smanjuje napetost i hiperaktivnost.

 

Ana Šelaj, bacc.occup.therapy.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

UDRUGA “ČAROBAN PUT“

Inovativnim i modernim programima djelovanje usmjeravamo na djecu, a posebno na djecu s teškoćama u razvoju te njihove roditelje.

 

Želimo omogućiti pravilno usmjeravanje djetetovog razvoja od najranije dobi uz stručnu podršku.

DRUŠTVENE MREŽE

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS

Udruga za podršku i razvoj „Čaroban put“
Adresa: Vladimira Nazora 117a, 44320 Kutina
IBAN: HR2124020061100846151
E-mail: udruga.caroban.put.kt@gmail.com
Mob: 091 444 4631

: Facebook
: Instagram